Expositie bij Goedman Lijstenmakers

Klant: Goedman Lijstenmakers
Datum: 1-6-2018
Foto’s: Myrthe Slootjes

Goedman Lijstenmakers is een eigenzinnige, ambachtelijke lijstenmakerij in hartje Zeeheldenkwartier, Den Haag. De zelfontworpen lijsten bij Goedman worden met de hand gemaakt en zijn van een hoogstaande kwaliteit. Wat dit team lijstenmakers zo exceptioneel maakt is dat zij allemaal hun eigen expertise hebben. Dat geeft een dynamische sfeer aan de werkplaats. Het pronkstuk dat Goedman siert is collectie lijsten van Hollands hout.Het resultaat is even mooi en onvoorspelbaar als de natuur zelf.

In 2018 besloot ik bij Goedman Lijstenmakers binnen te stappen na het zien van de expositie van illustrator Marije Tolman. De ongedwongen stemming deed me meteen thuis voelen bij de lijstenmakerij. Het klikte; er ontstond een bijzondere samenwerking en een overzichtstentoonstelling, die te bezoeken was tijdens Festival Designkwartier.

Mijn tekeningen werden tentoongesteld in op maat gemaakte lijsten van Hollands hout. De kleuren en materialen met zorg uitgekozen door lijstenmaker en ontwerper Eva Ooms. Servies en ansichtkaarten waren tevens te bekijken en te koop tijdens de expositie, ‘Yara’s Kamers’.