vtwonen

Klant: vtwonen
Datum: 2017 – heden
Foto’s: Myrthe Slootjes

Vtwonen is een woonblad met een eigen interieurcollectie, woonbeurs, ‘concept-shop’, YouTube-kanaal en tv-programma. Met hun Instagram-account trekken zij maar liefst 800.000 volgers. Het blad bestaat al sinds 1964.

Wie behoefte heeft aan inspiratie, informatie en stijladvies heeft aan het vtwonen magazine een goeie. Vtwonen combineert namelijk verschillende woonstijlen en motiveert de lezers om zelf deze stijlen in huis uit te proberen. Het aanbod is breed, elke maand biedt het blad weer nieuwe binnenkijkers, interviews en woontips.

Behalve het tijdschrift heeft vtwonen ook online een ontzettend groot platform gecreëerd. Steeds meer mensen winkelen online en zoeken graag online naar inspiratie voor de inrichting van hun huis.
Vtwonen combineert woonadvies met een webshop waarbij je de producten op de foto direct kunt kopen. Dat kan zo uitgebreid als je zelf wilt: van een los artikel tot een complete wooninrichting (inclusief details zoals de muurkleur, lijsten, gordijnen).

Lezers die toch liever in het echt gaan kijken, kunnen terecht bij een van de concept-shops van vtwonen, en elk jaar wordt het landelijk bekende evenement de vtwonen&designbeurs georganiseerd in de RAI Amsterdam: een week lang duizenden vierkante meters aan inrichtingsideeën, stijlwoningen, winkels, lezingen en workshops.

Via interieurblogger, ontwerper en tv-presentator Theo-Bert Pot ben ik terechtgekomen bij vtwonen. Theo-Bert is vtwonen Blogger’s Award-winnaar: door zijn kleurrijke woonblog ‘The Nice Stuff Collector’ is hij inmiddels een bekende interieurstylist.
Theo-Bert organiseerde tijdens het Festival Design Kwartier 2017 in Den Haag een aantal lezingen bij hem thuis, waar gesproken werd door de toenmalige vtwonen-hoofdredacteur Carlein Kieboom en assistent Art Director Rolien van der Leeuw. Voor deze gelegenheid had Theo-Bert mij gevraagd live meubelhoekjes te illustreren.

Nadat wij in contact met elkaar waren gekomen, kreeg ik al snel de vraag illustraties te maken voor uitdeelkaarten op de vtwonen&designbeurs van dat jaar en werd ik geïnterviewd voor de rubriek ‘Klein Woongeluk’ in het vtwonen-magazine. Ook kwam ik samen met Theo-Bert in het blogazine van vtwonen, met de tekening die ik van Theo-Berts huiskamer had gemaakt. Het blogazine is een extra uitgave waar interieurbloggers worden uitgelicht.

In 2019 werden twee van mijn werken gepubliceerd in het vtwonen-posterboek, met een interview erbij. Datzelfde jaar kreeg ik het verzoek op de vtwonen&designbeurs een workshop interieurillustratie te geven. Het werden er uiteindelijk drie. De deelnemers kregen een boekje met tips en een leuke goodiebag mee naar huis.