Dille & Kamille

Dille & Kamille, in opdracht
2016 – 2018, in opdracht van Dille & Kamille Den Haag
Foto’s: Dille & Kamille

Dille & Kamille is dé huis-, tuin- en keukenwinkel van de natuurlijke eenvoud – al sinds de jaren ’70. Je kunt Dille & Kamille bezoeken in ruim 33 steden in Nederland en België.

Alles wat Dille & Kamille verkoopt, is van natuurlijk materiaal gemaakt. Plastic is uit den boze. Je kunt er terecht voor grootmoeders keukenhulpjes, maar ook voor kaarsen, zeep, droogbloemen, tuingerei en duurzame producten. Dille & Kamille vaart een eigen koers en heeft een uitgesproken stijl met een hang naar nostalgie. In de winkels heerst een gezellige sfeer.

Toen ik studeerde werkte ik als verkoper bij Dille & Kamille in Haarlem en daarna, bij het starten van mijn eigen bedrijf, nog korte tijd in het Haagse filiaal. Tussen al die mooie en sympathieke producten was ik natuurlijk helemaal op mijn plek.
Erg leuk is dat ik tijdelijk (5 maanden) terugkeer in de organisatie, maar nu als freelance-huisillustrator.

Het filiaal in Den Haag heb ik regelmatig voorzien van krijtbord- en raamtekeningen. Voor de viering van het 40-jarig jubileum van deze winkel werd ik gevraagd het aardewerken Dille & Kamille-servies te illustreren voor klanten. Bijzonder om te doen, omdat ik elke klant mocht verrassen met een ter plekke ‘gesigneerd’ / gedecoreerd bordje naar wens.
Elke aanvraag was anders: ik heb uilen en papegaaien getekend, babyspeelgoed en verjaardagstaarten.
Een andere opdracht voor hetzelfde jubileum was een Dille & Kamille-tas te versieren met een toonaangevend of iconisch beeld van Den Haag. Ik koos daarvoor het Binnenhof. De tas werd gebruikt als promotiemiddel voor een win-actie.